VARİS TEDAVİSİNDE
LAZER VE SKLEROTERAPİ
VARİS VE ŞİDDETLİ
SEMPTOMLARI
SİZDE BU SEMPTOMLAR VAR MI?
-
Bacak şişmesi
-
Cilt değişiklikleri, örneğin:
-
– Renk değişiklikleri
-
- Kuru, incelmiş cilt
-
– Enflamasyon
-
Pul pul dökülme
-
Dermatit
-
Açık yaralar veya küçük bir yaralanmadan sonra kanama
-
Uzun süre ayakta kaldıktan veya oturduktan sonra semptomların daha da kötüleşmesi
-
Kızarıklık, sıcaklık artışı, damar üzerinde ağrı - damarda ani görünür renk değişimi.
SIK SORULAN SORULAR VE HASTA GÖRÜŞLERİ
Venöz yetmezlik teşhisinde ve tedavisinde hastalarımızdan en sık gelen soruları aşağıda bir araya getirdik, sizin de sorularınız varsa bize her zaman iletebilirsiniz.
İşlem ne kadar sürüyor ? İşlemden sonra ne kadar sürede yürüyebileceğim?
İşlem süresi hastamızın yetmezlik durumuna yani varislerinin yoğunluğuna göre değişmekle beraber 30 dakika gibi bir sürede tamamlanır (Tek bacak veya çift bacak uygulamasına göre değişiklik gösterebilir)
İşlemden sonra sadece 45 dakikalık bir dinlenmenin ardından hemen ayağa kalkabilir ve günlük yaşantınıza dönebilirsiniz, bu kolaylığı nedeniyle "öğle arası tedavisi" olarak adlandırılır. Hastalarımız işlemin ardından işlerine kolayca dönebilmektedirler.
Skleroterapi (köpük) Tedavisi için kaç seans gerekir?
Kılcal damarlarınızın yoğunluğuna göre doktorunuz planlayacaktır, hastadan hastaya farklılık göstermekle beraber ilk seansta bile değişim kolayca farkedilir, ilk seansın ardından kontrol seansları planlanabilieceği gibi tedaviye devam kararı da alınabilir. İşlem sonrası doktorunuzun tavsiye edeceği kremler düzenli kullanılmalı ve dikkat edilmesi gereken konulara riayet edilmesi her tedavi de olduğu gibi tedavinin başarısı için şarttır.
Ağrı ve acı hissedecek miyim?
Ağrısız ve acısız bir işlem olan lazer ablasyon, sadece lazer probunun gireceği bölgeye lokal anestezi yapılır, hastamızla sohbet ederek rahat ve konforlu biçimde işlem tamamlanır. İşlem sırasında veya sonrasında genelde herhangi bir acı ağrı olmaz.
Tedaviden sonra varisim tekrarlar mı?
Bazı hastalarda varisin tekrarlama riski vardır, tedavi kolayca yinelenerek hasta tekrar sağlığına kavuşabilir.